
Diagnostyka w praktyce dietetyka
data: 7 marca 2019
O szkoleniach z wykorzystaniem diagnostyki laboratoryjnej w praktyce dietetyka.
W dniu 23 lutego 2019 roku w Katowicach i 2 marca w Łodzi odbyło się szkolenie z wykorzystania diagnostyki laboratoryjnej w praktyce dietetyka organizowane przez firmę EduNutrica.pl. Szkolenie to poprowadziła mgr Ewelina Polak – dietetyk i pracownik naukowo-dydaktyczny Uniwersytetu Rzeszowskiego. Uczestnicy podczas 7 godzinnego kursu mieli okazję poznać m.in. zasady pobierania materiału do badania, czynniki wpływające na zafałszowanie wyników, jakie badania zlecić pacjentowi na pierwszej wizycie oraz jak spersonalizować dietę pacjenta uwzględniając wyniki badań. Część teoretyczna została wzbogacona ćwiczeniami praktycznymi oraz owocną dyskusją pomiędzy prelegentem, a uczestnikami.
Firma Primavika po raz kolejny zadbała o uczestników szkolenia, przekazując wege produkty, które cieszyły się dużym zainteresowaniem. Wszyscy uczestnicy mieli okazję spróbować podczas degustacji: humusów, paprykarzy, pasztetów, maseł orzechowych oraz nowych produktu, którymi są smalczyk wegetariański i pasta słonecznikowa z curry. Nie obyło się także bez smacznych upominków dla każdego uczestnika szkolenia.
Zespół EduNutrica.pl