Menu

Primaświat

Zapraszamy do zdrowego świata Primaviki!

Smakują jak sznycelki

data: 15 września 2013

Choć swym smakiem przypominają delikatne sznycelki cielęce, z cielęciną jednak nic wspólnego nie mają. Sznycelki wegetariańskie „Weguś”, powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki. Aromatyczne i soczyste kawałki białka pszennego zatopione w łagodnym sosie pieczeniowym znakomicie smakują po podgrzaniu, choć ich kariera tak naprawdę zaczyna się jako półprodukt. Począwszy od sznycelków w sosach „na ciepło” (koperkowym, pomidorowym, grzybowym) a także „na zimno” z sosem greckim, przez panierowane, po sznycelki w zapiekankach, gulaszach, na kanapce z „ cielęcinką” kończąc. Kolacja czy obiad ze sznycelkami w roli głównej z pewnością stanie się miłym akcentem dnia. Ponieważ zostały one wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej i w swym składzie nie zawierają soi, mamy dobrą wiadomość dla osób na nią uczulonych, sznycle są także dla Was. Zachęcamy więc do spróbowania wszystkich smakoszy, nie tylko wegetarian i wegan, z pewnością bowiem ubogacą menu każdego, kto lubi nowe i ciekawe smaki.

Share This