
Pulpeciki proszę
data: 15 września 2013
Pulpety, klopsiki, pulpeciki… na samą myśl o nich czujesz się głodny, marzysz o posiłku? Nie tylko Ty, większość Polaków za nimi przepada, a niektórzy jedliby je na okrągło.
Najczęściej na naszych stołach pojawiają się pulpety w sosie pieczeniowym, pomidorowym lub koperkowym. Jednak już dziś możemy naszych domowników czy też gości zachwycić potrawą zupełnie nową i wyjątkową – pulpetami w sosie greckim „Weguś” – w przepysznie wegetariańskim wydaniu. Pulpety te, do złudzenia przypominające mięsne, przygotowane zostały z białka pszennego z dodatkiem aromatycznych ziół. Zanurzone w gęstym, warzywno–pomidorowym greckim sosie, są prawdziwą rozkoszą dla każdego podniebienia. Z pewnością zachwycą nie tylko zwolenników wegetariańskiego stylu odżywiania. Propozycji podania tych niezwykłych pulpetów jest tak wiele, że nie znudzą się nawet tym, którzy jedliby je trzy razy dziennie. Są bowiem wyśmienite na zimno z pieczywem, na ciepło z ryżem, kaszą lub ziemniakami, a rozdrobnione i wymieszane z sosem jako dodatek do makaronu typu spaghetti smakują wprost genialnie. A niecierpliwym głodomorom polecamy wyjadanie ich wprost ze słoika. Tak czy inaczej, najważniejsze jest to, że dostarczą nam sporo białka, witamin, a nie dostarczą cholesterolu, konserwantów i glutaminianu sodu.
Czujesz głód? Niespodziewani goście tuż za drzwiami? Pulpety w sosie greckim „Weguś” zawsze gotowe do pomocy. Nakarmią Ciebie i Twoich bliskich. Problemem może być tylko to, że po prostu ich zabraknie.