
Nowość!
data: 3 września 2014
Nowe masło z nerkowców – smażone.
Delikatne masło z nerkowców o kremowej konsystencji i aromatycznym zapachu, to z pewnością przekąska dla smakoszy wybornych specjałów. Słodycz orzechów z delikatną nutą słoności nadaje masłu wyjątkowości. Bogate w cenny kwas oleinowy, energię , tłuszcz i białko, oraz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki mineralne, takie jak: magnez, fosfor, potas i miedź, a także żelazo.
Wyborna przekąska w domu, pracy i szkole. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie w połączeniu z powidłami z jagody kamczackiej z limonką, lub innymi konfiturami. Doskonale komponuje się z naleśnikami z dodatkiem owoców lub omletem na słono.
Składniki:
smażone orzechy nerkowca 99% (na tłuszczu palmowym), sól morska
Może zawierać orzeszki arachidowe, migdały i sezam.
Wartość odżywcza w 100 gramach
Wartość energetyczna: 2521 kJ/ 607 kcal
Tłuszcz 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 5 g
Białko 16 g
Sól 0,7g
Masa netto 185 g